BellaUmbria.dk

daende

Opskrifter, vintips og mere til...

Jeanette Frank og Klaus Lykke SørensenHer på siden vil I kunne følge med i det midtitalienske køkken og dets fortræffeligheder, vinene fra området der overrasker selv de mest hærdede vin-gourmeter, vores olivenolie hvor I kan følge høsten frem til hjemtagningen af olien og måske også lidt historier herfra lokalområdet og vores oplevelser.  

Jeanette og Klaus tager jer med på en oplevelse for sanserne! Hvis I vil opleve det rigtige Italien, maden, vinen, kulturen og ikke mindst italienerne, så er det på tide at bestille ferien og maile til os på  4danesi@gmail.com Vi vil opdatere denne side når vi har frisk nyt af enhver art til jer oppe nordpå. 

Har I spørgsmål til denne kultur-kulinariske side er I altid velkomne til at kontakte os. Buon appetito e buon ascolto
Jeanette Frank og Klaus Lykke Sørensen. 

Herunder kan I finde madopskrifter fra det midtitalienske køkken, og læse om vinene samt nogle historier

 

Opskrifter fra det Toscanske og Umbriske køkken

Læs mere: Mad Her vil I finde nyheder, opskrifter og gode tips fra det midtitalienske. Jeanette har fantastisk mange opskrifter fra det "fattige Umbriske køkken" Vi kan sågar også arangere et lille madkursus i jeres ferie hernede, en enkelt dag med indkøb på det lokale marked og eftermiddagen afsat til frisk pasta og vildsvinegryde. Hvad siger I til det? Spørg os!

 

Læs mere: Mad 

Helt op på øverste hylde...

Læs mere: VinGrænseområdet mellem Toscana og Umbrien, er vel et af de mest spændende vinområder i Italien i øjeblikket. Vores interesse for god vin er stor og vi mærker tydeligt at en stor del af vore gæster har samme lyst til at smage god vin fra det midtitalienske. Her på siden vil i finde nyheder og udvalgte vine som vi vil præsentere for jer. Godt nyt til dem der vil købe vine fra bl.a. vinhuset "Madrevite" eller mindre vinhuse i området Colle del Trasimeno. De kan nu fåes i Danmark ved "Jakobi Vin" se mere på deres side www.jakobi-vin.dk

I kan altid kontakte Klaus hvis I vil vide mere om vinene på denne side,- God vinjagt!

Læs mere: Vin

Den er naturligvis vores helt egen...

Læs mere: OlivenolieOlivenolien er herfra Vaiano, fra vores olivenlund som vores gæster kan kigge på fra haven på Poggio dei Laghi. Olien går fortrinsvis til vore danske gæster. I kan på denne side finde billeder og beskrivelser fra olivenlunden, om olivenolien og måske også lidt andre specialiteter fra lokalområdet.

For at få en renere og bedre olie fri for olivenflue-larver, har vi sprøjtet, overvejende biologisk i 2015.

Vores 150 træer giver os små 3 tons oliven der alt afhængig af årets udbytte kan ligge mellem 10 og 15% olie, altså omkring 400 liter højkvalitets jomfru olivenolie. Olivenlunden består af 3 typer oliven der er et mix som giver en kraftfuld olie der passer til det italienske køkken, hvadenten det er til brug i salater eller til pasta, bruschetta mm. Hvert år har vi været så heldige at sælge hele årets produktion til vore gæster, og det er vel et godt tegn på at vi har gjort noget rigtigt.

Læs mere: Olivenolie

Fantasien fejler i hvertfald ikke noget...

Læs mere: HistorierLæs Klaus's historier om alle strabadserne i Italien og om livet hernede og Jeanettes historiske fortællinger. Uddrag af "Om det at flytte"; "Vinteren det år var kold i Italien og vi frøs godt og grundigt de første måneder af året, børnene havde svært ved at vænne sig til det nye skoleskift og arbejdet på campingpladsen gik mildt sagt ikke helt som vi havde forventet"

Navne på personer samt stednavne kan være lavet om af hensyn til dem det drejer sig om. Det er helt igennem egne oplevelser og tanker der er beskrevet, hvoraf noget kan være fiktion. God fornøjelse!
Klaus Lykke Sørensen

Læs mere: Historier