BellaUmbria.dk

daende

Helt op på øverste hylde...

Vin fra den øverste hyldeGrænseområdet mellem Toscana og Umbrien, er vel et af de mest spændende vinområder i Italien i øjeblikket. Vores interesse for god vin er stor og vi mærker tydeligt at en stor del af vore gæster har samme lyst til at smage god vin fra det midtitalienske. Her på siden vil i finde nyheder og udvalgte vine som vi vil præsentere for jer. Godt nyt til dem der vil købe vine fra bl.a. vinhuset "Madrevite" eller mindre vinhuse i området Colle del Trasimeno. De kan nu fåes i Danmark ved "Jakobi Vin" se mere på deres side www.jakobi-vin.dk

I kan altid kontakte Klaus hvis I vil vide mere om vinene på denne side,- God vinjagt!

Bramasole fra "Braccesca"

Vin Braccesca bramasoleVinhuset Braccesca er pænt stort, med over 300 hektar vin, men trods størrelsen er de kun en lille brik i det store "Antinori" dynasti. Der laves 3 Montepulciano vine på stedet samt 2 rene Syrah ved Cortona, hvoraf denne "Bramasole" er storebroren.

2008 Bramasole er 100% Syrah drue, og jeg må jo indrømme at jeg aldrig bliver vild med den drue, men med denne udgave overgiver jeg mig totalt. På stedet kalder de den for meditationsvin, og det skal nok passe. Den er lagret på små franske egefade i 14 måneder og derefter på store gamle fade i et år og holder en alkohol procent på 14.

Masser af bløde tanniner og den specielle hvid peber duft som Syrah skal have, men det hele smelter i munden og meditationen sætter ind. Den er jo ikke billig, men når vi snakker vine af denne høje og udsøgte kvalitet, så er det OK. Vi kommer nok til at besøge vingården der ligger mellem Petrignano og Cortona.
Pris: Mellem € 25,- til 30,-