BellaUmbria.dk

daende

Fantasien fejler i hvertfald ikke noget...

Historier KlausLæs Klaus's historier om alle strabadserne i Italien og om livet hernede og Jeanettes historiske fortællinger. Uddrag af "Om det at flytte"; "Vinteren det år var kold i Italien og vi frøs godt og grundigt de første måneder af året, børnene havde svært ved at vænne sig til det nye skoleskift og arbejdet på campingpladsen gik mildt sagt ikke helt som vi havde forventet"

Navne på personer samt stednavne kan være lavet om af hensyn til dem det drejer sig om. Det er helt igennem egne oplevelser og tanker der er beskrevet, hvoraf noget kan være fiktion. God fornøjelse!
Klaus Lykke Sørensen

Historier Santa MustiolaEtruskerne i midtitalien

Oprindeligt kom de fra Lydien – det der i dag er det vestlige Tyrkiet, Iran , Irak og det sydligste Grækenland. Men da Lydien lå under for hungersnød i knap 20 år, blev befolkningen delt ved lodtrækning og halvdelen tvunget til at imigrere! Derved kom de til Italien.
Læs hele historien her: Klik her


Om det at flytte

Historier om det at flytteDanmark er et trygt sted at være, altså set sådan lidt fra oven! At danskerne skaber en masse problemer for sig selv, spolerer børnene, bliver skilt, spiser alt for dårlig mad og gennemgående drikker for meget, det er alle selvvalgte ting som velfærdssamfundet har gjort muligt. Økonomisk sikkerhed, velordnede arbejdsforhold og løn, varme i husene og en del offentlige kontorer der trods nedskæringer stadig er venlige og ser borgerne som kunder og derfor giver en god og hurtig service, det er ting vi som danskere bør påskønne i forhold til resten af verden. Og hvor vil jeg så hen med alt dette? Jo, jeg vil prøve at fortælle hvad der kan få en dansk kernefamilie til at klippe den store snor, sælge alt og køre sydover til midtitalien uden andet end et halvt års leje af en lille lejlighed og solen som garanti.

Læs hele historien her: Klik her


De tusinde selvmordsfluer og Vivaldi skandalen

Historier selvmordsfluerneTag jer ikke af titlen, den kommer der en hel "næsten naturlig" forklaring på! De første to år vi entrerede her i Italien, nærmere bestemt Umbrien og Trasimenosøen prøvede vi lidt af hvert for at overleve rent økonomisk og selvfølgelig også for at blive integreret bedre. Jeanette skulle det vise sig, gjorde den store bedrift at udholde arbejdet på hotellet ved søen i samfulde 6 år hvor hun lavede morgenmad til gæsterne og gjorde rent bagefter på de 12 værelser,- Brava! Det var hotellet hvor campingpladsen også lå på samme adresse med Hr. Firben som øverste chef.

Læs hele historien her: Klik her