BellaUmbria.dk

daende

Hvorfor holde ferie i Toscana og Umbrien?

"Somme tider vender det tilbage, i dagens ubevæglige ro, det minde om at leve fordybet, absorberet, i det bedøvende lys" - "Natten" af Cesare Pavese.

hvorfor holde ferie i toscana og umbrien 1Det at holde ferie i Toscana og Umbrien, grænselandet mellem de to regioner byder på et væld af muligheder for den nordiske gæst. Middelalderbyerne i Umbrien ligger som perler på en snor, og Toscana´s bakkede grønne landskab med cypresserne stolt knejsende ude på landet kan mætte selv den mest kulturhungrende nordbo

Livet i midtitalien er sat tilbage i tiden, - markederne i småbyerne er ikke lavet for turisterne, så oplevelsen er det større når man alligevel som nordbo begiver sig af sted i den lille by og tinger om prisen på en dug, eller køber lidt af omegnens specialiteter- Trøffel, vildsvin, frisk pasta, superb olivenolie, cappuccino på torvet, eller hvad med vildtvoksende rosmarin til at krydre maden med. Områdets vine er fra øverste hylde, de store super-toscanere fra Montalcino eller Montepulciano, som er kendte verden over, eller den nye region Umbrien som stormer frem på vinkortet med mange overraskende druetyper, der gør regionen til en af de mest spændende i Italien.

hvorfor holde ferie i toscana og umbrien 2En ferie i Italien byder på mere! Der er ikke langt til de større byer hvor man roligt kan bruge en hel dag,- Rom, Firenze, Assisi, Orvieto, Siena, Montepulciano, og så er der kun et par timers kørsel enten til kysten i Toscana, eller på østsiden ved Rimini, som vil gøre en ferie i Italien til noget mere. Italiens næststørste sø "Trasimenosøen" ligger her i hjertet af Italien med en vanvittig interessant historie, og noget at kigge på og køre efter hvis man vil opleve det ægte Italien på nært hold.
hvorfor holde ferie i toscana og umbrien 3Det smukke bakkede landskab er som skabt til trave,- eller cykelture, enten på de småt befærdede veje, på de mange grusveje der skærer sig igennem landskabet, eller i de store områder dækket af skov.

…og så er det faktisk blevet rigtig nemt at holde ferie i Toscana og Umbrien og at komme herned ad den europæiske motorvej, eller med fly til Pisa, Bologna, Rom eller Firenze. Tør i tage en ordentlig en på "Opleveren" så er området omkring Toscana/Umbrien et hit, og endnu ikke helt lavet om af turismen! Ciao e ci vediamo!