BellaUmbria.dk

daende

Tag på cykelferie i Italien i Toscana og Umbrien

maend på cykelferie i Italien

BellaUmbria byder alle der har lyst til en cykelferie i Italien i trygge rammer, velkommen! Her finder I hjælp til at starte jeres cykelferie i området på grænsen mellem Toscana og Umbrien, hvor det bakkede terræn og søerne Trasimeno og Chiusi, danner særdeles smukke rammer, hvadenten I er til mountainbike, gadecykler eller citybike.

 

cykelkort over trasimenosoeen UmbrienTrasimenosøen og grænseområdet mellem Toscana og Umbrien; Den perfekte cykelferie.

De bløde bakker i Toscana, Umbriens hårde stigninger op mod de gamle borgmure i middelalderbyerne, grusvejene mellem søerne Trasimeno og Chiusi, I finder det hele her i grænselandet mellem Toscana og Umbrien. I kan strikke jeres cykelferie sammen som I vil; Tag jeres egen cykel med på kør selv ferie til Italien, eller lej hos vores gode velrenomerede cykel udlejer Valentini i Castiglione del Lago, hvor I får udstrakt service. Vi hjælper med specielle cykelkort til området, og dette år åbner nye asfalterede cykel veje rundt om Trasimenosøen, der er som skabt til jeres cykelferie. Mail til os med jeres ønsker til en uforglemmelig cykelferie i Italien og vi finder plads til enkelpersoner eller grupper, i de dage I har lyst til eller som passer med en billig flyver. Specielt foråret egner sig til cykelferie i Italien. I kan se vores dejlige ferielejligheder HER som danner rammen om en billig cykelferie i Italien.

 

mand paa mountainbike Umbrien ItalienGrusvejene ved søerne er som skabt til MTB ferie i Italien

Er I til MTB så vil I finde området ved søerne perfekt, med de panoramiske grusveje hvor alt ånder fred og idyl. Her er udfordringer for selv den garvede MTB cyklist, med stigninger og vanskelige skovstier og vådområder nede ved søerne. Efter en hård dag på cyklen i bakkerne er området spækket med autentiske bud på et godt måltid med friske råvarer fra lokalområdet. De fleste steder vi udlejer for har pool, hvor I kan nyde at få de brugte ben i vandet og slikke sol.

 

Gadecykel i Toscana og UmbrienTag gadecyklen op i bakkerne hvor det gør ondt

Her er noget for enhver smag til en ferie på racer cykel; Lige lange stræk nede ved søerne, bløde bakker og bjergrigt terræn for den øvede gade cyklist der vil have det hele med. Oplev udsigter over vinmarker, olivenlunde og de høje knejsende cypresser, eller de mægtige pinjetræer der står smukt placeret langs vejene. En cykel ferie i Toscana og Umbrien byder også på muligheden for et rigtig godt glas vin, når der skal slappes af efter cykelturen. Vi er så heldige at bo lige op ad store vinområder som, Brunello, Vino Nobile og Montefalco som vi igennem hele sæsonen tager vores gæster med til for at smage på de dyre dråber. 

 

Valentini cykler udlejning og serviceTag jeres egen cykel med eller lej hos Valentini Cykler

Det er helt op til jer hvordan jeres cykelferie i Italien skal foregå! Området mellem Toscana og Umbrien er nemt tilgængeligt i egen bil, ad A1 motorvejen. I kan også leje MTB, gadecykel eller citybike hos vores gode kontakt ved Trasimenosøen "Valentini" Her bringes ud og afhentes på jeres feriested, og der er tilmed service på under udlejningen af cyklerne ved nedbrud eller defekt, kommer Valentini og klarer cyklen. En cykelferie i Italien kan gøres ganske billig og nemt, bare spørg os og vi sammensætter jeres cykel ferie i Italien lige som I vil have det. Mail til os på 4danesi@gmail.com og vi tager os af jeres cykel ferie.

Valentini cykeludlejning Italien

Vi ses på cykel i Italien til en uforglemmelig ferie på to hjul

En dejlig dag med ”Cantine Aperte” Her i Vaiano hos Cantina Madrevite!

Læs mere: En dejlig dag med Cantine Aperte i Umbrien

Læs mere: En dejlig dag med Cantine Aperte i Umbrien Læs mere: En dejlig dag med Cantine Aperte i Umbrien Læs mere: En dejlig dag med Cantine Aperte i Umbrien

 

 

 


Sidste weekend i maj
er der hvert år åbent hus på over 60 vingårde her i Umbrien og de gør noget ud af det; Vine fra Toscana og Umbrien er en oplevelse. Vin i glasset, smagning af pølser, skinker, Peccorino oste, levende musik og hygge - de lokale og turister imellem!

Læs mere: En dejlig dag med Cantine Aperte i UmbrienLæs mere: En dejlig dag med Cantine Aperte i UmbrienVi skal på Vingården Madrevite og tilbringe en skøn eftermiddag med Madrevites  super vine:  Reminore af 100% Trebbiano Spoletino – en hvidvin med en stor rund smag. Rosévinen La Bisbetica af 100% Gamay Trasimeno – en ferskenfarvet vin som har både saft og kraft til at følges med en god pastaret eller et antipasto bord! Glanio en rødvin af Sangiovese som har en god fylde og er nem at drikke. Che Syrah Sará er lavet af 100% Syrah og er en kraftig vin med en overraskende blødhed. Den sidste af deres rødvine er Capofoco der er en ren Montepulciano drue, fadlagret – en kraftig rødvin der virkelig slår fortænderne ind og kræver en stor rød Fiorentiner steak!  

Læs mere: En dejlig dag med Cantine Aperte i UmbrienLæs mere: En dejlig dag med Cantine Aperte i UmbrienLæs mere: En dejlig dag med Cantine Aperte i UmbrienTil gode vine hører også god mad og her var flere lokale producenter repræsenteret bla. vores lokale oliven mølle hvor man kunne smage bruschetta med olie og købe deres gave pakke med chilli olie, rosmarin olie og citron olie...uuummm! En anden bod har smagsprøver på forskellige pølser, salami, skinker og oste...og vi må bare have et stykke af den lækre Peccorino/Capra ost med hjem! For at følge hyggen helt i hus spiller der hvert år et live band som f.ek ; ”I Brillantina” som spiller gamle Italienske hits fra 1930 og nogle årtier frem! Solen skinner forhåbentlig på en uforglemmelig autentisk tour i Umbrisk vin og specialiteter.

Også i år er der "Cantine Aperte" hos Madrevite lørdag og søndag 25 - 26 maj. Stadig ledige pladser på enkelte af vores feriesteder i Vaiano og Villastrada! Ci vediamo.Læs mere: En dejlig dag med Cantine Aperte i Umbrien

Læs mere: En dejlig dag med Cantine Aperte i Umbrien

Nyttige links til Toscana og Umbrien

Herunder finder I nyttige links om Toscana og Umbrien og området omkring Trasimenosøen og Chiusisøen. Her er fly og transport, generelt om Italien, samt lokale links herfra Vaiano/Villastrada. Skulle der være nogen der ligger inde med relevante links som vi ikke kan undvære, er I altid velkomne til at maile til os på: 4danesi@gmail.com 

solopgang_2009a.jpg

Transport, fly, tog, bil mm.

Ryanair flyruter: Flyver Billund-Pisa, Lubeck-Pisa og nu også CPH-Rom kun ca. 2 timer herfra Trasimenosøen. Rute fra CPH via Munchen direkte til Perugia! Kun on-line bestilling, check priserne udenfor sæsonen! Check-in i god tid. 
Klik på: 
www.ryanair.com

EasyJet flyruter: Eaysyjet flyver København - Rom (Fiumicino).
Klik på: www.easyjet.com/da

Swiss: Swissair flyver København - Rom med mellemlanding i Zurich, men tit med gode priser.
Klik på: 
www.swiss.com

Norwegian flyruter: Flyver Kbh-Rom og Aalborg-Rom kun ca. 2 timers kørsel herfra Trasimenosøen.
Klik på: 
www.norwegian.com

SAS: Flyver København-Rom og Bologna, hold øje med priserne der tit og ofte er rigtig gode.
Klik på: 
www.sas.dk

RejseGear.dk: Webshop der forhandler lækre kuffeter, tasker og udstyr til rejsende. Perfekt til at "geare" op, inden du skal ud og opleve Italiens rige natur.
Klik på: www.RejseGear.dk


Om Italien

Italy.dk: Yderst informativ side med alt mellem himmel og jord omkring Italien og danske relationer.
Klik på: 
www.italy.dk

Appetito: Din italienske købmand. Specialforretning i Svendborg der udelukkende handler med italienske varer. Ost, pølser, skinker, delikatesser, vin, gavekurve og meget meget mere.
Klik på: 
www.appetito.dk

Dansk/Italiensk oversættelse: Birgitte Brøndsted har været ansat på den danske ambassade i Rom i 7 år, men arbejder nu selvstændigt som statsautoriseret tolk og translatør i italiensk. Hun er bosiddende i Italien og kan tilbyde bekræftede samt almindelige oversættelser af alle former for tekster, herunder juridisk, teknisk og økonomisk sprog, diverse attester, lægejournaler, kontrakter, hjemmesider mv. Se mere på hendes hjemmeside;
Klik på: 
www.danskitaliano.com      

Fodboldrejser i Italien: Online rejseguide til fodboldrejser i hele Europa, herunder selvfølgelig støvlelandet italien. Find guides til din favoritklub eller inspiration til din næste fodboldrejse på vores rejseblog.
Klik på: 
www.visitfootball.dk

Forsikringsguide til rejsende: Dansk rejseforsikringsguide med oversigt på de forskellige selskabers priser.
Klik på: www.rejseforsikringsguiden.dk 

Vinhandel i Spøttrup (Skive): Her finder I Helle Gori´s butik med italienske vine og specialiteter. I kan gå på siden og finde nyheder mm. Ring evt. for at høre mere 23 45 21 12
Klik på: Hjemmets-vine.dk


Hotel og overnatninger

Acom hotel i Munchen: Ved kør selv ferie i Italien kan dette hotel ved Munchen være et godt sted at gøre holdt for natten. Anbefalet af vore gæster som et prisvenligt og godt sted tæt ved motorvejen.
Klik på: 
www.acom-hotels.de

Hotel Villalago ved Trasimenosøen: Hotellet ligger ved byen Sant Arcangelo.
Klik på: 
www.hotelvillalago.com

B&B på Amalfikysten i syditalien: Dejligt B&B i byen Furore midt mellem Amalfi og Positano. Højt oppe med strålende udsigt ligger dette sted i meget rolige omgivelser og pæne værelser, styret af ejeren Umberto og hans familie.
Klik på: 
www.lacasadelmelograno.it


Lokale links her fra Vaiano, Chiusi-søen

Madrevite, vores lokale vingård: Vaianos svar på en lokal vingård der er på vej frem med DOC kvalitets rødvin og nu også fadlagret udgave. Vi arangerer ture næsten hver uge for vore gæster der bor her hos os, I er også velkomne til selv at besøge den hyggelige familie der har lagt hjertet i dette sted.
Klik på: 
www.madrevite.com

Huse til salg i området: Krister Blom hjælper jer med at finde jeres drømmebolig i Umbrien og Toscana. Personlig kontakt og udstrakt service igennem hele huskøbets faser.
Klik på: 
www.appolloniblom.com


Ferieportaler, ferieudbydere

Campingplads ved Trasimenosøen: Helt nede ved søen i byen Sant Arcangelo ligger Camping Polvese i rolige omgivelser og med 3 swimmingpools.
Klik på: 
www.polvese.com

Billig bryllup og fest i Italien

Mangler i wedding planner til jeres bryllup I Italien, tager vi os nemt og billigt af sagen. Vi har allieret os med større agriturismer hvor der både er restaurant og indkvartering til alle gæster. Det kunne også bare være den store fest der skal holdes i Italien, sølvbryllup eller kobberbryllup i hyggelige og familiære omgivelser, eller den store fødselsdag som i har tænkt at lave om til en uforglemmelig tur til Italien. Giv jeres gæster en oplevelse og hold festen sammen med dem i Italien.

Dansk bryllup i Italien

Bliv gift i ItalienVi klarer nemt et billig bryllup eller den store fest i Italien

Igennem mere end 15 år har vi arrangeret fødselsdag, sølvbryllup og bryllup billigt her i Italien. Arbejdet som wedding planner er spændende og tager ofte lang tid og planlægning før jeres store fest kan se dagens lys. Jeres bryllup kan I trygt lægge i vores hænder, nemt og billigt tilmed. Vi sørger for alt; kirken, præsten, bilen, indkvartering, mad, vin og meget mere. Hvis i har specielle ønsker om aktiviteter, der kræver ekstra opmærksomhed er vi på pletten og følger sagen til dørs. 2013 Karina og Martin fortæller: Fra vi første gang talte med Klaus og Jeanette om at holde brylluppet i Umbrien, har vi været i gode og trygge hænder. Vi gav dem en ønskeliste, og fik et væld af idéer retur. Det har været kreativt, grundigt og kompetent". 2014 Louise og Martin fortæller: Vi havde vores drømmebryllup, og I var grunden til at det blev gjort muligt"  Her i 2019 holder vi det 12. danske bryllup her på grænsen mellem Toscana og Umbrien og vi har ikke tænkt os at stoppe der.

 Se mere på bryllupsmagasinet "Bryllup og fest"

billig bryllup italienHvor billig kan man lave bryllup eller den store fest i Italien

Det afhænger helt af jeres krav til brylluppet, fødselsdagen, sølvbrylluppet eller den store fest her i Italien. Det I kan regne med er at omkostningerne til indkvartering og den store middag er mindre end for eksempel i Danmark, og vi derfor tit kan overraske med en billig pris til den store dag. Vi finder den perfekte menu, tilpasset jeres krav og ønsker til områdets specialiteter. Det Toscanske/Umbriske køkken byder på mad der er antik, men absolut i højeste klasse. Vinene i området, udmærker sig ved at være Italiens mest frembrusende kvalitets vine i øjeblikket. I kan være sikre på at både menu og vine er i gode hænder når I planægger jeres store fest. Vi har et lokal kendskab der er ud over det sædvanlige, og sørger for at I får Italiensk kvalitet og Dansk service hele vejen. Vi tænker på alt; De fine telte med lysekroner, pynt, blomster, opdækning, indkvarteringer og ikke mindst servering på dagen under bryllupsmiddagen i Italien.   

  

Kontakt os for at få uforpligtende tilbud på et billigt bryllup  

Vi udfærdiger billigt tilbud på den store fest, uforpligtende og hurtigt efter jeres ønsker og krav. Mail os på 4danesi@gmail.com eller ring på 0039 3472491252 og vi giver vores bud på jeres store fest i Italien. Ofte kan vi konkurrere med et dansk kro-bryllup, alene af den grund at vores lokale netværk hernede er stort og vi garanterer at følge jer hele vejen til alle er rejst hjem og festen er slut.

Jeanette og Klaus

 

Aktiviteter i Toscana og Umbrien

Mellem Italien tilbyder en sand perlerække af kunst og kulturskatte. Men også naturen er en helt enestående oplevelse der spænder fra øde bjergområder, frodig landbrugs jord til floder og søer. Der er en bred vifte af fritids aktiviteter der alle udfolder sig i Toscanas og Umbriens smukke natur. Se hvor meget området mellem Toscana og Umbrien tilbyder af aktiviteter på jeres ferie her mellem søerne Trasimeno og Chiusi. Start ferien allerede hjemmefra med at se hvad der venter jer af aktiviteter i Italien.

Herunder kan I se nogle af vores forslag til ferie aktiviteter i Toscana og Umbrien

 


Cykelferie i Toscana og Umbrien

Læs mere: Aktiviteter i Toscana og UmbrienCykelferie i Cykelferie Toscana og Umbrien? Cykel gennem skyggefulde skove i tæt kontakt med naturen og langt væk fra trafik og larm. Kæmp dig op af en stejl sti til den højeste top og nyd en fantastisk udsigt eller følg de små snoede veje fra den ene charmerende lansby til den næste! Der er lavet ruter for gadecykler og mountainbike i Toscana og Umbrien. Se mere på BikeinUmbria og  Wikiloc. Du kan medbringe din egen cykel eller du kan leje en cykel som kan bringes og afhentes ved din feries afslutning; Se Ciclivalentini.

 


Vespa udlejning i Toscana og Umbrien

Læs mere: Aktiviteter i Toscana og UmbrienDu kan leje en rigtig orginal Vespa og køre Toscana og Umbrien tynd på dette ikon af Italiensk frihed! I de grønne bakker rundt om Trasimenosøen, langs modne vinmarker og i skyggen af de sølvgrønne oliventræer møder du andre Vespa venner! Se UmbriainVespa.

 

 


Ridning i Toscana og Umbrien

Læs mere: Aktiviteter i Toscana og UmbrienTrekking til hest i Toscana og Umbrien! Hos Natura & Cavallo Ranch kan man komme på guidede ture i de smukke bakker omkring Paciano og Panicale. Oplev den fantastiske natur og bliv en enestående oplevelse rigere med rolige og sikre heste. Se NaturaeCavallo.

 

 


Trekking i Toscana og Umbrien

Læs mere: Aktiviteter i Toscana og UmbrienTrekking i Toscana og Umbrien giver dig ro i sjælen! Gå på stille grusveje kantet af cypresser, nyd udsigten fra en af de bløde bakker der omgiver Trasimenosøen, hold et stille hvil under et pinjetræ og nå frem til et forlængst nedlagt kloster. Du kan evt. kombinere din trekking med en gang Geocaching; Der er masser af poster i området mellem Trasimenosøen og Chiusisøen. Se forslag på trekking ruter på Wikiloc.


Tennis i Toscana og Umbrien

Læs mere: Aktiviteter i Toscana og UmbrienI den lille landsby Vaiano som ligger centralt for alle vore gæster, tilbyder Circolo Sportivo Vaiano en super god tennisbane. Man kan leje banen pr. time, bestille personlig træner og leje ketsjer og bolde. Der er også mulighed for at leje Boccia banen eller fodbold banen og få sig en forfriskning i den tilhørende bar bagefter.


 


 Golf i Toscana og Umbrien

Læs mere: Aktiviteter i Toscana og UmbrienSpil golf i Toscana og Umbrien i naturskønne omgivelser. Ved breden af Trasimenosøen har Lamborghini anlagt en 9 huls golfbane. Banen er velholdt med en hyggelig atmosfære og der er mulighed for at leje golfudstyr til rimelige penge. Se LamborghiniOnline.

 

 


Vandland i Toscana og Umbrien

Læs mere: Aktiviteter i Toscana og UmbrienEn rigtig badedag for store og små vandhunde i byen Tavernelle! 60 meter rutsjebane, 2 "twister" af 45 meter, mini rafting på 100 meter og børne lagune for de små med alverdens legetøj! Derudover tilbydes hydromassage og acquagym. Stedet er moderne, velholdt og der er nok at tage sig til en hel dag! Bliver man sulten er der Pizzaria, restaurant og bar. På den store grønne plæne kan man leje liggestole og parasoller! Se  mere på TavernelleAzzurrapiscine.

 


Rafting i Toscana og Umbrien

Læs mere: Aktiviteter i Toscana og UmbrienRafting i Toscana og Umbrien, også for begyndere! En sjov og aktiv eftermiddag for dem der ikke er bange for at blive våde!  Se mere om Rafting Umbria på RaftingUmbria eller kast et øje på Aktivitets Parken ActivoPark.

 

 


"Perugina" Chokolade i Perugia

Læs mere: Aktiviteter i Toscana og UmbrienBesøg "Perugina" Perugias verdensberømte chokolade fabrik! Der bliver rig mulighed for at smage på de mange lækkre chokolader bl.a. den berømte "Bacio" der blev fremstillet første gang for 90 år siden inspireret af en stor kærligheds historie! Der bliver vist en lille film om chokolade og man besøger fabrikkens museum og får et lille kik ind i produktionen og selvfølig er der mulighed for at købe den gode chokolade! Tidsbestilling for et besøg er nødvendigt på tlf.: 800 800 907, se mere på Perugina.

 


Festa del tulipano

Læs mere: Aktiviteter i Toscana og UmbrienForår i Umbrien byder blandt andet på tulipan festival i Castiglione del Lago i april.
Det er en af de ferie aktiviteter hvor 5 bydele (contrade) indbyrdes kæmper om at lave den flotteste vogn pyntet med tulipaner og udklædte aktører.
Der bliver varmet op 4 dage i forvejen; hver aften er der musik og optræden i gaderne, restauranterne faldbyder hinanden og søndag kulminerer det hele i et kæmpe optog gennem byen. Se mere påwww.festadeltulipano.it


Coloriamo i cieli

Læs mere: Aktiviteter i Toscana og UmbrienFra slutningen af april til begyndelsen af maj mødes tusindvis af drageentusiaster ved Trasimenosøens breder, til det store "Coloriamo I Cieli" (lad os farve himlen) træf. En af mange ferie aktiviteter som er blevet afholdt i en lang årrække.
Hundredevis af drager i forskellige farver, størrelser og udformninger smykker nogle dage himlen. Mange skoler laver drage-projekter og deltager i den store drageflyvning.
"Coloriamo I Cieli" er et humant projekt der rækker langt ud over Umbriens grænser. Dragen symboliserer friheden - og temaer som menneskerettigheder, fred og miljø bliver diskuteret. For mere information se; www.castiglionedellago.it/coloriamoicieli


Trasimeno Blues festival

Læs mere: Aktiviteter i Toscana og UmbrienDe sidste 10 dage af juli er der Trasimeno Blues Festival. En meget anerkendt festival med store kendte navne som; Marco Parker, Sugar Blue, Brian Auger, Creedence Clearwarter revival, Alex Britti, Cheryl Porter, Roy Roberts, The James Taylor Quartet, Carl Palmer, Sharrie Williams, Carvin Jones, Ten years After, og Charlie Musselwihte.
Overalt i de små byer langs søen er der større eller mindre koncerter. Se flere oplysninger påwww.trasimenoblues.net.

 


Bianco Rosso & Blues

Læs mere: Aktiviteter i Toscana og UmbrienFra den 10 august til den 18 november er det muligt at nyde Blues musik serveret med en dejlig lokal ret og en god vin. Det foregår rundt om på museer, teatre og historiske palazzoer. For flere oplysninger om disse ferie aktiviteter se www.trasimenoblues.net.

 

 


Yoga i Italien

Læs mere: Aktiviteter i Toscana og UmbrienPå feriestedet Poggio dei Laghi kører vi som noget nyt Yoga kurser med erfaren instruktør, specielt i foråret. Kurserne varer cirka fire dage, men kan variere alt efter jeres ønsker. I kan komme med på allerede opstartet gruppe, eller I kan danne jeres egen med venner og naboer og vi strikker program sammen for jer, som bliver som I gerne vil have det. I kan altid maile til os på 4danesi@gmail.com og høre mere om datoer og program. Kombiner jeres ferie i Italien med en frisk gang yoga og oplev samtidig de smukke byer i Toscana og Umbrien.


Vinferie i Toscana og Umbrien

Læs mere: Aktiviteter i Toscana og UmbrienI kan næsten ikke undgå at komme på en vintur på jeres ferie hernede i midt Italien. Klaus inviterer under alle omstændigheder alle gæster der bestiller ferie igennem BellaUmbria.dk på mindst én tur om ugen i sæsonen. I er mere end velkomne til selv at gå på opdagelse i de store vinbyer som Montalcino, Montepulciano, eller Montefalco, bare for at nævne nogle få af de største. Kig forbi Poggio dei Laghi og få en snak med Klaus, om hvad der kan betale sig at besøge af vinsteder, hvadenten det er i Toscana eller Umbrien. Skriv også gerne til 4danesi@gmail.com hvis I vil have tips til vin i Italien.


Her kan I se flere årligt tilbagevendende aktiviteter og events

Tidspunkt Sted Begivenhed
 Marts/april  Asissi  Processioner, fyrværkeri mm.
 Pinse søndag  Orvieto  "Palombella" Fyrværkeri omkring domkirken. Religiøs festlighed
 Juni  Orvieto  Farverig procession med over 400 deltagere i middelalder kostumer
 2. juli og 16. august  Siena  "Palio" Det berømte hestevæddeløb igennem byens piazza
 Sidste søndag i juli  Passignano  "Sagra del Pesce" Fiskefest med dans, folkemusik, vin og friskfangede fisk på menuen
 Sidste uge i juli  Trasimenosøen, Santarcangelo, san Feliciano m.fl.  Trasimeno Blues (se billede ovenfor)
 Slut juli beg. august  Montepulciano  International musik, -og teaterfestival
 August  Montepulciano  "Bravio delle Botti" Middelalderfest
 Sidste ug i august  Montepulciano  Vin, -og madfest
 14. til 15. august  Alle byer  "Ferragosto" National helligdag hvor italienerne manifesterer feriehøjdepunktet
 Første søndag efter 15. august  Cittá della Pieve  "Palio dei terzieri" Bueskydning og konkurrencer. Procession med 700 deltagere. Middelalderværksteder
 3. til 4. oktober  Asissi  "Festa di San Franceso" Munke og nonner fra hele verden samles for at fejre Frans af asissi´s kanonisering
 Oktober  Castiglione del Lago  "Cucina tipica" Mad, -og vinfestival
 September/oktober  Umbrien/Toscana  Vinhøst i begge regioner
 November  Umbrien/Toscana  Olivenhøst i begge regioner

Seneste artikler