BellaUmbria.dk

daende

Guidede ture i Toscana og Umbrien

guidet vinturSuccessen fortsætter i næste sæson, hvor vi tilbyder guidede ture for alle der holder ferie med BellaUmbria.
Vi skal smage vin af ypperste klasse der får selv de bedste Brunelloer til at blegne, Middelalder byfest med høj stemning, eller havd med gourmet frokost på vingården med udsigt til Orvieto. Når I kommer frem til jeres feriested kigger vi forbi med ugens program for de guidede ture i netop jeres uge.

Vi har specielt udvalgt disse ture til BellaUmbria´s gæster gennem vores store lokalkendskab og personlige kontakter. Jeanette eller Klaus er med på de ugentlige ture som jeres kompetente lokale danske guide. Herunder kan I se lidt af det der venter jer som har valgt at tage én på opleveren! 

Guidede vinture


Lokal vinhyggetur i Vaiano

Madrevitevintur toscana umbrien italienmadrevite vinsmagning toscana umbrien italienMadrevite i Vaiano: Familien Chiurchiulotto er en passioneret familie af 3 generationer der har viet deres liv til at lave kvalitetsvin. Turen her starter på vores eget sted "Poggio dei Laghi" hvorfra vi går til fods op til "Madrevite" vingården. De 7 hektarer vinmarker ligger smukt med udsigt til både Chiusisøen og Trasimenosøen, og her skal vi lige en tur omkring vinstokkene og have en snak med Silvana, Nicola eller Simone omkring vinsorter og arbejdet i marken. Herefter går vi i cantinaen og kigger lidt på hvordan man laver god vin! Hvis det er godt vejr sætter vi os udenfor og her skal vi smage 3 meget forskellige rødvine; En DOC på sangiovese, merlot og gamay der har vundet en pris for bedste umbriske vin til under 8 Euro, en 100% syrah på egefade og endelig en kraftig fætter på merlot, gamay og montepulciano også på egefade. Vi kan købe deres vin på stedet også med kort.
Pris pr. person Euro 10,- inkl. 3 vine og måske en lille mundhapser som tur forslag.


Verdensmester vinsmagning

 

Doctor Cenni cenni2.jpgcenni3.jpgColle Santa Mustiola: Doktor Cenni er ikke en Hr. Hvemsomhelst! Han laver i reglen kun én vin på ren sangiovese, men vel at mærke af 28 forskellige kloner af druen. Klaserne blive skamklippet i løbet af sommeren så han står tilbage med ca. små 400 gr. druer pr. klase, men så har han altså også tilplantet markerne med 10.000 planter pr. hektar. Der må højest gå 15 minutter fra klasen er plukket til den skal være i kælderen hvor gæringen skal foregå! Her er tale om en mand der har en idé med hans vin, og følger den uden at blinke med øjnene et sekund. Kælderen er bygget op om et etruskisk gravkammer, historien i sig selv er mere end interessant. Vinoplevelsen af hans rødvin er stor og uforglemmelig! Sidste år var vi nogen der var så heldige at kunne smage et eksperiment; En rosé på sangiovese lavet på en helt speciel måde. Cenni har de sidste år kæmpet med denne rosé, men ikke været tilfreds før nu (tidligere år er hældt i vasken) hvor vi så fik lov at smage den. Flere af vores gæster har kaldt den: "En af verdens bedste" Den udtalelse hænger så i luften, men tænk hvilken smagsoplevelse man kan få ud af en rosé på sangiovese: "Jordbær, banan og eksotiske frugter" er nogen af de ord vinen har fået med på vejen. Vine(ne) kan købes KONTANT på stedet
Pris pr. person: Euro 5,-