BellaUmbria.dk

daende

Trasimenosøen solnedgangTrasimenosøen er Italiens 4. største sø med en overflade på 128 km2 og en dybde på max 6 meter. Den har 3 øer; Polvese , Maggiore og Minore. Byen Castiglione del Lago ligger omgivet af vand på 3 sider, på en tange ud i søen og det er ikke svært at forestille sig at den oprindeligt var den 4. ø. Søens vandspejl opretholdes hovedsagligt af regnvand med kunstige kanaler fra de omkringliggende områder.

Trasimenosøen fisker fangst

I søen findes 18 forskellige fiske arter hvoraf kun 5 ikke regnes for spisefisk. Ål, gedder, karper, suder, aborre, malle og hummere for blot at nævne nogle.

Trasimenosøen Polveseøen og bådeHele søen og den sydlige kyst er naturreservat med et stort fauna af planter, fugle og fisk. For natur-interesserede tilbyder ”Parco del Lago Trasimeno” tre udflugts mål; Isola Polvese hvor man kan studere sump område med de karakteristiske siv, poppel, pil og tilhørende dyreliv. Der er et skovområde og endelig et dyrket område med oliventræer på flere hundrede år. Overalt er der skilte med plante og dyre navne som man kan møde i det pågældende område. Der er en gammel kirke, et kloster og en borg med en have udelukkende med vandplanter!

Trasimenosøen fiskerbådeMan kan også tage til San Savino og besøge ” Oasi naturalistica la Valle” hvor man bliver udstyret med kikkert og audio-guide på engelsk og derefter har 1000 ha og 201 forskellige fugle arter til sin rådighed – hvis man altså kan finde dem! I San Feliciano finder vi ”Museo della Pesca” museet for fiskeri hvor vi får historier om livet i, og omkring søen, fiskeriets udvikling og menneskene. Man har fisket proffesionelt siden den sidste del af bronze alderen og idag er der 300 fiskere der tilsammen lander 1400 tons fisk årligt fra søen! For at holde bestandene af gedder, karper og suder oppe, er der lavet et stort dambrug hvorfra der sættes fiskeyngel ud.

Trasimenosøen fiskerFisk fra søen bliver promoveret som områdets ”national” spise og på de mange ”sagraer” rundt om søen i sommer månederne kan man som regel finde ”tegamaccio” på menukortet , en antik fiske stuvning med ål og aborre der stille koger i tomat og hvidvin over åben ild i en terracotta gryde en halv dag! Se opskriften på vores side under ”Mad, vin, olivenolie”

 

 

Blog aktiviteterDer er masser af aktiviteter rundt omkring Trasimenosøen; Mulighederne for at holde en aktiv ferie ved Trasimenosøen er mange; Vandland, ferie på hesteryg, golf eller cykelferie i Italien, bare for at nævne nogle få. Hvis I vil se lidt mere om aktiviteterne her i Toscana og Umbrien mellem søerne kan I starte med at kigge HER.

Seneste artikler