Aktiviteter

Aktiviteter i Toscana og Umbrien

Mellem Italien tilbyder en sand perlerække af kunst og kulturskatte. Men også naturen er en helt enestående oplevelse der spænder fra øde bjergområder, frodig landbrugs jord til floder og søer. Der er en bred vifte af fritids aktiviteter der alle udfolder sig i Toscanas og Umbriens smukke natur. Se hvor meget området mellem Toscana og Umbrien tilbyder af aktiviteter på jeres ferie her mellem søerne Trasimeno og Chiusi. Start ferien allerede hjemmefra med at se hvad der venter jer af aktiviteter i Italien.

Herunder kan I se nogle af vores forslag til ferie aktiviteter i Toscana og Umbrien

Cykelferie i Toscana og Umbrien

Cykelferie i Toscana og Umbrien? Cykel gennem skyggefulde skove i tæt kontakt med naturen og langt væk fra trafik og larm. Kæmp dig op af en stejl sti til den højeste top og nyd en fantastisk udsigt eller følg de små snoede veje fra den ene charmerende lansby til den næste! Der er lavet ruter for gadecykler og mountainbike i Toscana og Umbrien. Se mere på BikeinUmbria og  Wikiloc. Du kan medbringe din egen cykel eller du kan leje en cykel som kan bringes og afhentes ved din feries afslutning; Se Ciclivalentini.

Vespa udlejning i Toscana og Umbrien

Du kan leje en rigtig orginal Vespa og køre Toscana og Umbrien tynd på dette ikon af Italiensk frihed! I de grønne bakker rundt om Trasimenosøen, langs modne vinmarker og i skyggen af de sølvgrønne oliventræer møder du andre Vespa venner! Se UmbriainVespa.

Ridning i Toscana og Umbrien

Trekking til hest i Toscana og Umbrien! Hos Natura & Cavallo Ranch kan man komme på guidede ture i de smukke bakker omkring Paciano og Panicale. Oplev den fantastiske natur og bliv en enestående oplevelse rigere med rolige og sikre heste. Se NaturaeCavallo.

Trekking i Toscana og Umbrien

Trekking i Toscana og Umbrien giver dig ro i sjælen! Gå på stille grusveje kantet af cypresser, nyd udsigten fra en af de bløde bakker der omgiver Trasimenosøen, hold et stille hvil under et pinjetræ og nå frem til et forlængst nedlagt kloster. Du kan evt. kombinere din trekking med en gang Geocaching; Der er masser af poster i området mellem Trasimenosøen og Chiusisøen. Se forslag på trekking ruter på Wikiloc.

Tennis i Toscana og Umbrien

I den lille landsby Vaiano som ligger centralt for alle vore gæster, tilbyder Circolo Sportivo Vaiano en super god tennisbane. Man kan leje banen pr. time, bestille personlig træner og leje ketsjer og bolde. Der er også mulighed for at leje Boccia banen eller fodbold banen og få sig en forfriskning i den tilhørende bar bagefter.

Golf i Toscana og Umbrien

Spil golf i Toscana og Umbrien i naturskønne omgivelser. Ved breden af Trasimenosøen har Lamborghini anlagt en 9 huls golfbane. Banen er velholdt med en hyggelig atmosfære og der er mulighed for at leje golfudstyr til rimelige penge.

Vandland i Toscana og Umbrien

En rigtig badedag for store og små vandhunde i byen Tavernelle! 60 meter rutsjebane, 2 “twister” af 45 meter, mini rafting på 100 meter og børne lagune for de små med alverdens legetøj! Derudover tilbydes hydromassage og acquagym. Stedet er moderne, velholdt og der er nok at tage sig til en hel dag! Bliver man sulten er der Pizzaria, restaurant og bar. På den store grønne plæne kan man leje liggestole og parasoller!

Rafting i Toscana og Umbrien

Rafting i Toscana og Umbrien, også for begyndere! En sjov og aktiv eftermiddag for dem der ikke er bange for at blive våde!  Se mere om Rafting Umbria på RaftingUmbria eller kast et øje på Aktivitets Parken ActivoPark.

"Perugina" Chokolade i Perugia

Besøg “Perugina” Perugias verdensberømte chokolade fabrik! Der bliver rig mulighed for at smage på de mange lækkre chokolader bl.a. den berømte “Bacio” der blev fremstillet første gang for 90 år siden inspireret af en stor kærligheds historie! Der bliver vist en lille film om chokolade og man besøger fabrikkens museum og får et lille kik ind i produktionen og selvfølig er der mulighed for at købe den gode chokolade! Tidsbestilling for et besøg er nødvendigt på tlf.: 800 800 907, se mere på Perugina.

Festa del tulipano

Forår i Umbrien byder blandt andet på tulipan festival i Castiglione del Lago i april. Det er en af de ferie aktiviteter hvor 5 bydele (contrade) indbyrdes kæmper om at lave den flotteste vogn pyntet med tulipaner og udklædte aktører.
Der bliver varmet op 4 dage i forvejen; hver aften er der musik og optræden i gaderne, restauranterne faldbyder hinanden og søndag kulminerer det hele i et kæmpe optog gennem byen. Se mere på www.festadeltulipano.com

Coloriamo i cieli

Fra slutningen af april til begyndelsen af maj mødes tusindvis af drageentusiaster ved Trasimenosøens breder, til det store “Coloriamo I Cieli” (lad os farve himlen) træf. En af mange ferie aktiviteter som er blevet afholdt i en lang årrække.
Hundredevis af drager i forskellige farver, størrelser og udformninger smykker nogle dage himlen. Mange skoler laver drage-projekter og deltager i den store drageflyvning.
“Coloriamo I Cieli” er et humant projekt der rækker langt ud over Umbriens grænser. Dragen symboliserer friheden – og temaer som menneskerettigheder, fred og miljø bliver diskuteret. For mere information se; www.castiglionedellago.it/coloriamoicieli

Yoga i Italien

På feriestedet Poggio dei Laghi kører vi som noget nyt Yoga kurser med erfaren instruktør, specielt i foråret. Kurserne varer cirka fire dage, men kan variere alt efter jeres ønsker. I kan komme med på allerede opstartet gruppe, eller I kan danne jeres egen med venner og naboer og vi strikker program sammen for jer, som bliver som I gerne vil have det. I kan altid maile til os på 4danesi@gmail.com og høre mere om datoer og program. Kombiner jeres ferie i Italien med en frisk gang yoga og oplev samtidig de smukke byer i Toscana og Umbrien.

Vinferie i Toscana og Umbrien

I kan næsten ikke undgå at komme på en vintur på jeres ferie hernede i midt Italien. Klaus inviterer under alle omstændigheder alle gæster der bestiller ferie igennem BellaUmbria.dk på mindst én tur om ugen i sæsonen. I er mere end velkomne til selv at gå på opdagelse i de store vinbyer som Montalcino, Montepulciano, eller Montefalco, bare for at nævne nogle få af de største. Kig forbi Poggio dei Laghi og få en snak med Klaus, om hvad der kan betale sig at besøge af vinsteder, hvadenten det er i Toscana eller Umbrien. Skriv også gerne til 4danesi@gmail.com hvis I vil have tips til vin i Italien.

Trasimeno Blues festival

De sidste 10 dage af juli er der Trasimeno Blues Festival. En meget anerkendt festival med store kendte navne som; Marco Parker, Sugar Blue, Brian Auger, Creedence Clearwarter revival, Alex Britti, Cheryl Porter, Roy Roberts, The James Taylor Quartet, Carl Palmer, Sharrie Williams, Carvin Jones, Ten years After, og Charlie Musselwihte.
Overalt i de små byer langs søen er der større eller mindre koncerter. Se flere oplysninger påwww.trasimenoblues.net.

Bianco Rosso & Blues

Fra den 10 august til den 18 november er det muligt at nyde Blues musik serveret med en dejlig lokal ret og en god vin. Det foregår rundt om på museer, teatre og historiske palazzoer. For flere oplysninger om disse ferie aktiviteter se www.trasimenoblues.net.

Her kan I se flere årligt tilbagevendende aktiviteter og events

Tidspunkt Sted Begivenhed
 Marts/april  Asissi  Processioner, fyrværkeri mm.
 Pinse søndag  Orvieto  “Palombella” Fyrværkeri omkring domkirken. Religiøs festlighed
 Juni  Orvieto  Farverig procession med over 400 deltagere i middelalder kostumer
 2. juli og 16. august  Siena  “Palio” Det berømte hestevæddeløb igennem byens piazza
 Sidste søndag i juli  Passignano  “Sagra del Pesce” Fiskefest med dans, folkemusik, vin og friskfangede fisk på menuen
 Sidste uge i juli  Trasimenosøen, Santarcangelo, san Feliciano m.fl.  Trasimeno Blues (se billede ovenfor)
 Slut juli beg. august  Montepulciano  International musik, -og teaterfestival
 August  Montepulciano  “Bravio delle Botti” Middelalderfest
 Sidste ug i august  Montepulciano  Vin, -og madfest
 14. til 15. august  Alle byer  “Ferragosto” National helligdag hvor italienerne manifesterer feriehøjdepunktet
 Første søndag efter 15. august  Cittá della Pieve  “Palio dei terzieri” Bueskydning og konkurrencer. Procession med 700 deltagere. Middelalderværksteder
 3. til 4. oktober  Asissi  “Festa di San Franceso” Munke og nonner fra hele verden samles for at fejre Frans af asissi´s kanonisering
 Oktober  Castiglione del Lago  “Cucina tipica” Mad, -og vinfestival
 September/oktober  Umbrien/Toscana  Vinhøst i begge regioner
 November  Umbrien/Toscana  Olivenhøst i begge regioner

Kontakt os her