Vin

Vine fra Toscana og Umbrien

Grænseområdet mellem Toscana og Umbrien, er vel et af de mest spændende vinområder i Italien i lige nu. Og oplagt at holde ferie i Umbrien hvis du er vin entusiast, hvor vi har et skønt udvalg af ferielejligheder. Vores interesse for god vin er stor og vi mærker tydeligt at en stor del af vore gæster har samme lyst til at smage god vin fra det midtitalienske. Her på siden vil i finde nyheder og udvalgte vine som vi vil præsentere for jer. Godt nyt til jer der savner en del af vinene fra vores nær område eller mindre vinhuse i området Colle del Trasimeno. De kan nu fåes i Danmark ved “Jakobi Vin” se mere på deres side www.jakobi-vin.dk

I kan altid kontakte Klaus hvis I vil vide mere om vinene på denne side,- God vinjagt!

Kernos fra Colle Santa Mustiola

Doktor Cenni laver vin udelukkende på Sangiovese druen og her har han altså lavet denne Kernos rosé i en del år efterhånden. Den er lavet på 5 forskellige kloner af sangiovesen, koldgæret og kommer først ud efter at have ligget med gærstofferne hel indtil foråret efter høstsæsonen. Duften af jordbær, annanas og eksotiske frugter lover godt for denne super rosé, som vi er heldige at kunne smage og købe når vi besøger Cenni og Monica.

Pris: Spørg Klaus

Glanio fra Madrevite

Madrevite vingården ligger i kort gå-afstand fra Poggio dei Laghi, hvor vi tit tager op og smager med vores gæster. Glanio er den vin som startede det hele for Madrevite. Denne nye udgave er ændret igennem de sidste år og er er nu en ren Sangiovese vin af forholdsvis gamle vinstokke. Vinen er ikke fadlagret, men bærer præg af at være drikkeklar uden skarpe kanter og tanniner. Den er faktisk en behagelig overraskelse på niveau med fadlagrede konkurrenter fra Toscana.

Pris: Ca. € 15,-

Bramasole fra “Braccesca”

Vinhuset Braccesca er pænt stort, med over 300 hektar vin, men trods størrelsen er de kun en lille brik i det store “Antinori” dynasti. Der laves 3 Montepulciano vine på stedet samt 2 rene Syrah ved Cortona, hvoraf denne “Bramasole” er storebroren.

2008 Bramasole er 100% Syrah drue, og jeg må jo indrømme at jeg aldrig bliver vild med den drue, men med denne udgave overgiver jeg mig totalt. På stedet kalder de den for meditationsvin, og det skal nok passe. Den er lagret på små franske egefade i 14 måneder og derefter på store gamle fade i et år og holder en alkohol procent på 14.

Masser af bløde tanniner og den specielle hvid peber duft som Syrah skal have, men det hele smelter i munden og meditationen sætter ind. Den er jo ikke billig, men når vi snakker vine af denne høje og udsøgte kvalitet, så er det OK. Vi kommer nok til at besøge vingården der ligger mellem Petrignano og Cortona.

Pris: Mellem € 25,- til 30,- 

Kontakt os her