Mad, vin, olivenolie

Opskrifter, vin tips og mere til…

Her på siden vil I kunne følge med i det midtitalienske køkken og dets fortræffeligheder, vinene fra området der overrasker selv de mest hærdede vin-gourmeter, vores olivenolie hvor I kan følge høsten frem til hjemtagningen af olien. Vi har fundet en side, der fortæller lidt mere om vin og mad, se iLoveWine.com.

Jeanette og Klaus tager jer med på en oplevelse for sanserne! Hvis I vil opleve det rigtige Italien, maden, vinen, kulturen og ikke mindst italienerne, så er det på tide at bestille ferien og maile til os på 4danesi@gmail.com Vi vil opdatere denne side når vi har frisk nyt af enhver art til jer. Alle billeder af opskrifter og vine er naturligvis vores egne. Hvis I har lyst til at prøve det Umbriske køkken, kan I næsten altid finde nyt på Forsiden, eller under vores inspiration med madkursus i Italien.

Har I spørgsmål til denne kultur-kulinariske side er i altid velkommen til at kontakte os.

Buon appetito e buon ascolto; Jeanette Frank og Klaus Lykke Sørensen.

Mad

Opskrifter fra det Toscanske og Umbriske køkken

Her vil I finde nyheder, opskrifter og gode tips fra det midtitalienske. Jeanette har fantastisk mange opskrifter fra det “fattige Umbriske køkken” Vi kan sågar også arrangere et lille madkursus i jeres ferie hernede, en enkelt dag med indkøb på det lokale marked og eftermiddagen afsat til frisk pasta og vildsvinegryde. Hvad siger I til det? Spørg os!

Vin

Vine fra Toscana og Umbrien

Grænseområdet mellem Toscana og Umbrien, er vel et af de mest spændende vinområder i Italien i lige nu. Og oplagt at holde ferie i Umbrien hvis du er vin entusiast, hvor vi har et skønt udvalg af ferielejligheder. Vores interesse for god vin er stor og vi mærker tydeligt at en stor del af vore gæster har samme lyst til at smage god vin fra det midtitalienske. Her på siden vil i finde nyheder og udvalgte vine som vi vil præsentere for jer. Godt nyt til jer der savner en del af vinene fra vores nær område eller mindre vinhuse i området Colle del Trasimeno. De kan nu fåes i Danmark ved “Jakobi Vin” se mere på deres side www.jakobi-vin.dk

I kan altid kontakte Klaus hvis I vil vide mere om vinene på denne side,- God vinjagt!

Olivenolie

Den er naturligvis vores helt egen…

Olivenolien er herfra Vaiano, fra vores olivenlund som vores gæster kan kigge på fra haven på Poggio dei Laghi. Olien går fortrinsvis til vore danske gæster. I kan på denne side finde billeder og beskrivelser fra olivenlunden, om olivenolien og måske også lidt andre specialiteter fra lokalområdet.

For at få en renere og bedre olie fri for olivenflue-larver, sprøjter vi overvejende biologisk.

Vores 160 træer giver os hvert år ca. små 3 tons oliven der alt afhængig af årets udbytte kan ligge mellem 10 og 15% olie, altså omkring 400 liter højkvalitets jomfru olivenolie. Olivenlunden består af 3 typer oliven der er et mix som giver en kraftfuld olie der passer til det italienske køkken, hvad enten det er til brug i salater eller til pasta, bruschetta mm. Hvert år lader vi vore gæster smage den nye olivenolie, og den bliver rost til skyerne, så vi har vel gjort noget rigtigt.

Kontakt os her